16 Eylül 2015 Çarşamba

17 EYLÜL 2015 : BEŞİKTAŞ - SKENDERBEU MAÇI

Skenderbeu - Beşiktaş Maçı Hangi Kanalda Saat Kaçta?

Skenderbeu - Beşiktaş maçı saat 22.05'te başlayacak ve Tivibu Spordan canlı yayınlanacak.

Beşiktaş'a Zorlu Görev



Türk takımlarının Arnavutluk takımlarına ezici bir üstünlüğü var. Bugüne kadar oynanan 12 maçın 12'sini de takımlarımız kazanırken attığımız 35 gole karşılık sadece 3 gol yedik. Beşiktaş Türk takımlarının bu unvanını devam ettirmek amacıyla sahada.

Beşiktaş 179. Maçta

Takımımız oynadığı 178 maçta, 66 galibiyet, 34 beraberlik ve 78 mağlubiyet aldı. 224 gol atıp, 254 gol yedi. Beşiktaş, deplasman maçlarında ise zorlanıyor. Kartalların deplasmanda sadece 19 galibiyeti var.

Farklı Galibiyet ?

Türk takımlarının Arnavutluk takımlarına karşı üstünlüğü göz önüne alındığında farklı bir galibiyet alabileceğimiz bir maça çıkıyoruz. Beşiktaş'ın tarihindeki en farklı deplasman galibiyetleri ise şöyle:


38. Avrupa Macerası


Beşiktaş, bugüne kadar 37 kere Avrupa'da mücadele etti. Bu 37 sezonda en başarılı sezonunu 2010-11 sezonunda yaşayan Beşiktaş, bahsedilen sezonda 14 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik aldı.
Geçtiğimiz yıl Slaven Biliç, yönetimindeki Kartallar, tarihlerinin en başarılı 2. sezonunu yaşamıştı.

Beşiktaş'ın sezonluk başarı grafiği şöyle:



En Golcü: Oktay Derelioğlu

Avrupa'da Beşiktaş formasıyla en çok gol atan futbolcu 14 golle Oktay Derelioğlu, onu 12 golle Bobo taki ediyor. 9 gol atan Pancu 3. sırada. Ricardo Quaresma 7 golle 5. sırada ve bugün bir gol atarsa Beşiktaş formasıyla Avrupa'da en çok gol atan 4. futbolcu olacak. Quaresma 4. sırayı Metin Tekin ve Demba Ba ile paylaşacak.


En Başarılı Teknik Direktör Bernd Schuster

Tecrübeli teknik adam Şenol Güneş'le yeni bir heyecanla yola koyulan Beşiktaş'ta, Avrupa Kupaları tarihinde en çok puan toplayan teknik direktör Bernd Schuster. Schuster'in takımı Avrupa'da 29 puan toplamıştı. Slaven Biliç ise topladığı 25 puanla 2. sırada, onları yine 25 puan ancak biraz kötü averajla Ertuğrul Sağlam takip ediyor. Tarihinde 24 farklı teknik direktörle Avrupa sahnesine çıkan Karakartal'da en başarısız teknik direktör Horst Buhtz'du.

Beşiktaş,1986-87 sezonunda  Arnavutluk takımı Dinamo Tiran'ı 2-0 ve 1-0'lık sonuçlarla elemişti.

Karakartalın yüksekten uçması dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder