24 Eylül 2015 Perşembe

Celtic'te Defans Bolluğu

1 Ekim günü Fenerbahçe'yi evinde konuk edecek Celtic'te teknik direktör Ronny Deila defans oyuncuları arasında seçim yapmakta zorlanıyor. "Celtic'in en iyi defans hattını belirlemem zaman alacak." diyen Deila'nın önünde birçok seçenek bulunuyor. Jozo Simunovic, Tyler Blackett, Saidy Janko, Dedryck Boyata'yı bu transfer döneminde kadrosuna katan Celtic'te, dün oynanan ve 2-0 Celtic galibiyetiyle biten Raith Rovers kupa maçında, genç sol bek Kieran Tierney'nin üstün performansıyla as kadroya girebileceği konuşuluyor. Virgil Van Dijk'i Southampton'a veren Celtic'te Michael Lustig, Emilio Izaguirre de defansın diğer elemanlarından. Celtic bu sezon sadece iki maça aynı defans hattıyla çıktı.

"Büyün oyuncuları tam olarak göremedim.Hangilerinin en iyi olduğunu bilemeyeceğim ancak 8-9 iyi defans oyuncusuna sahip olmak çok güzel." diyen Deila, Malmö ve Aberdeen yenilgilerinden sonra eleştirilmişti. Ancak Norveçli teknik adam takımın 12 ay öncesine göre çok yol aldığına inanıyor.

"Artık daha güçlüyüz, Geçen yıl bu zamanları düşündüğümüzde çok daha büyük bir kadromuz var ve çok farklı rollere yanıt bulabiliyoruz. Böylece oyuncuların yerini değiştirmek kolay oluyor. Avrupa'da ve ligde geçen yıl  aynı zamanlara göre daha öndeyiz. 8 Maçta 23 gol kaydettik, bu geçen senenin 2 katı... Bütün kupalarda iddiamızı sürdürüyoruz, Avrupa'da Ajax deplasmanından bir puan aldık ve en önemlisi gün geçtikçe gelişen ve bunu bir kültür haline getiren bir kadromuz var. Tom Rogic ve James Forrest gibi oyuncular potansiyellerine yaklaştı, 18 yaşındaki Kieran Tierney tecrübeli bir oyuncu gibi oynuyor ve bu gelişimler beni heyecanlandırıyor. Geçen yıla göre oyunu daha çok kontrol altında tutuyoruz ancak hala alacağımız çok yol var."

Kaynak: sport.stv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder