20 Ağustos 2015 Perşembe

20 AĞUSTOS 2015 : ATROMİTOS - FENERBAHÇE MAÇI

193. MAÇ

Fenerbahçe, Avrupa'da 193. maçına çıkıyor. Bugüne kadar 67 galibiyet, 38 beraberlik ve 87 yenilgisi olan Fenerbahçe dış sahada zayıf bir performans gösteriyor.

Fener, evinden uzakta oynadığı maçlarda 22 galibiyet, 18 beraberlik ve 57 yenilgi aldı.



100. GOL

Fenerbahçe, Shaktar deplasmanında gol bulamamıştı. Bugün Yunanistan'da bulacağı bir gol Fenerbahçe'nin Avrupa deplasmanlarında atacağı 100. gol olacak. Fener'in ilk deplasman golünü Lefter, Macaristan'ın Csepel takımına atmıştı.



TÜRK - YUNAN REKABETİ
Birbiriyle eşleşmeyi reddettikleri için Avrupa'da Türk -Yunan rekabeti gayet geç başladı. Oysa Beşiktaş'ın Avrupa'da eşleştiği ilk takım, Olimpiakos'tu ancak rakip sahaya çıkmak istemedi. Bu nedenle ilk Türk -Yunan mücadelesini izlemek için 1995 yılına kadar bekledik. 1995 yılında Bursaspor, İntertoto Kupası çeyrek finalinde, Yunanistan temsilcisi OFI Girit'i tek ayaklı maçta 2-1 yenerek eliyordu. Böylece Yunan takımlarına karşı ilk galibiyetimizi ve turu Bursaspor getirmiş oldu. Bundan sonraki 4 elemeli turda ise Yunan takımları, 3 kere Türk takımlarını elemeyi başarıyordu.
Kayserispor, 2006 yılında AE Larissa'yı, İntertoto Kupası'nın dışına iterek Yunanistan temsilcilerine karşı 2. kez tur atlamamızı sağlıyordu.
Yunanistan, takımlarına karşı en başarılı takımımız Galatasaray, elemeli turlarda Yunan takımlarıyla eşleşmezken , Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaştığı Yunanistan takımlarını, 5 kere yenerken 1 kere yenildi.


Fenerbahçe, ise bugüne kadar 4 kere karşılaştığı Yunan rakiplerini hiç yenemedi. 


GOL SIKINTISI

Fenerbahçe, Avrupa Kupaları'nda son 4 maçtır gol atamıyor.  Fenerbahçe tarihinde 3 defa 4 maç üst üste gol atamamıştı. Fener, bu maçta da gol atamazsa seri 5 maça çıkacak ve bu konuda tarihinin en kötü performansını göstermiş olacak.

41 KERE MAŞALLAH

Fener, Türkiye'yi 41. kez Avrupa'da temsil ediyor. Bu sürede Fenerbahçe ülkemize 1 Avrupa Ligi Yarı Finali ve 2 Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali yaşattı.



YABANCI HEGAMONYASI

Fenerbahçe, bu güne kadar sadece 42 kere Türk teknik direktörlerle sahaya çıkarken, 150 kere yabancı teknik direktörlerle sahaya çıktı. Fenerbahçe'nin başında en çok puan toplayan teknik direktör Arthur Zico. Onu Christoph Daum ve Aykut Kocaman takip ediyor. Fenerbahçe turu 2 galibiyetle geçerse, Vitor Pereira, Avrupa'da en başarılı 10 Fenerbahçe teknik direktörü arasına girecek.



MAÇIN HAKEMİ İTALYAN

Maçı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Orsato yönetecek.  Orsato 2012'de Macaristan'a 3-1 yenildiğimiz Dünya Kupası Elemeleri  maçı ile Athletic Bilbao ile Trabzonspor'un 0-0 berabere kaldığı Avrupa Ligi Play Off maçını yönetmişti. Bugüne kadar İtalyan hakemler 13 kere Fenerbahçe'nin maçlarını yönetti.


ATROMİTOS FENERBAHÇE MAÇINI NASIL İZLEYEBİLİRSİNİZ?

Fenerbahçe Atromitos maçı 20 Ağustos Perşembe günü saat 21:00'da başlayacak. Tivibu kullanıcısı olmayan fakat evinde Turksat çanak ve buna uyumlu  uydu alıcısı bulunan tüm kullanıcılar, tarama yaparak ya da Türksat 4A 42° Doğu  uydusu, Polarizasyon: H-Yatay, Frekans: 11853 Mhz, Symbol Rate: 25.000 frekans  ayarlarını kullanarak Tivibuspor'u kanal listelerine ekleyerek maç yayınlarına şifresiz erişebilecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder