30 Ağustos 2015 Pazar

GALATASARAY'IN GRUP AÇILIŞLARI

Galatasaray, Gruplara Nasıl Başlıyor?

24 Kasım 1993, tarihinde Ali Sami Yen'de 0-0'lık Barcelona beraberliği ile başlayan Şampiyonlar Ligi macerasında Galatasaray 14. kez sahne alacak. Galatasaray için grup açılış maçları her zaman zorlu geçmiştir. Grupları zorlu rakiplerle açan Galatasaray, bu senede seriyi bozmuyor ve gruba
Atletico Madrid maçıyla başlıyor.İşte Galatasaray'ın grup açılışları:

İlk Tecrübeler

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi macerası
Barcelona maçıyla başladı.
1994-95 sezonunda Galatasaray ilk sezonunda olduğu gibi grup maçlarına yine Barcelona ile başlıyor. Kubilay'ın golüyle öne geçse de maçı 2-1 kaybediyordu. 97-98 sezonuna çok baskılı bir oyuna rağmen kaptan Bülent Korkmaz'ın inanılmaz hatasıyla Dortmund maçını 1-0 kaybederek başlayan Galatasaray, sonraki sezon ilk maçta Juventus deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönüyordu.

Galatasaray, Avrupa Şampiyonu olacağı 1999-2000 sezonunda, artık tecrübeli bir Şampiyonlar Ligi katılımcısı olarak galibiyetten emin sahaya çıkıyor ancak Hertha Berlin maçı sonunda beraberliği zor kurtarıyordu.

İki Gruplu Zamanlar

2000-01 sezonunda ise ilk kez Galatasaray gruba galibiyetle başlıyordu: Galatasaray: 3 Monacao:2
Aynı sezonda gruplar iki aşamalı olduğu için ikinci grup aşamasının başlangıcında Galatasaray, Milan ile karşılaşıyor ve 2-2'lik beraberlikle evinde dönüyordu.

2001-02 sezonunda yine iki grup aşaması geçilmesi gerekiyordu. Galatasaray, ilk grubun açılış maçında Lazio'yu 1-0 mağlup ediyor, ikinci gruba da yine bir İtalyan temsilcisiyle, Roma'yla başlıyordu. Maç 1-1 berabere bitiyordu.

En İyi Başlangıç
Moskova deplasmanından alınan 2-0'lık
galibiyet halen en iyi başlangıç.

2002-03 sezonuna deplasmanda Lokomotiv Moskova'yı 2-0 yenerek başlayan Galatasaray, en iyi Şampiyonlar Ligi başlangıcını yapıyor ancak sezon büyük sıkıntılarla sona eriyordu. Sonraki sezon Juventus'a 2-1 yenilerek başlayan Galatasaray, son maça kadar şansını zorluyor ancak gruptan çıkamıyordu. 2006-2007'de Bordeaux ile 0-0'lık sessiz bir beraberlikle açılan sezon. Galatasaray'ı da Şampiyonlar Ligi sessizliğine bürüyor ve taraftarlar tam 6 sene Şampiyonlar Ligi macerası yaşayamıyordu.

Aşk Yeniden

Galatasaray, 2012-13 sezonu ile yeniden başladığı Şampiyonlar Ligi macerasında,  Manchester United'ı karşısında buluyor ve haksız bir 1-0'lık mağlubiyetle evine dönüyordu. Sonraki sezon ise en kötü grup açılışını yapan, Galatasaray sahasında Real Madrid'e  6-1 yeniliyor ancak gruptan çıkmayı başarıyordu. 2014-15'de ise 1-1'lik Anderlecht beraberliği ile başlayan sezon, tarihinin en kötü Şampiyonlar Ligi sezonu oluyordu.

İşte Galatasaray'ın sezon açılışı karnesi:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder